Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


 
Poll Results
 
 Wat vind jij van deze review?
 Slecht 0 0%
 Matig 0 0%
 Goed 0 0%
 Uitstekend 0 0%
Total votes: 0   Please or sign up to vote.


Reply
  Author   Comment  
Admin

Moderator
Registered:
Posts: 93
Reply with quote  #1 

Toen ik de ELG handschoenen thuis aan deed, was ik erg benieuwd hoe het zou skirmen. Het voelde namelijk alsof ik het gevoel in mijn vingers kwijt was. Grote dingen oppakken dat lukte wel goed, maar de wat fijnere motoriek voelde toch wat lastiger aan. De testing ground zou een skirm bij Veluwe Airsoft worden.

ELG Handschoenen hard knuckle – ACU

Ik was erg benieuwd hoe deze handschoenen, die ik van Army Company opgestuurd heb gekregen, zouden bevallen. De handschoenen hebben op iedere vinger behalve de duim een ventilatie rooster. Hierdoor had ik op gegeven moment zelfs koude vingers. Nou zijn “tactical gloves” vooral bedoelt om je handen te beschermen in plaats van op te warmen zoals gewone handschoenen, dus dit laat alleen maar zien dat de ventilatie roosters goed hun werk doen.
Daarnaast hebben deze gloves een versteviging waardoor je knokkels goed beschermd zijn. Dankzij de spandex rekken ze goed mee met de bewegingen van je hand en blijven ze goed zitten. In je handpalm zit een stuk anti-slip materiaal zodat je magazijnen niet over het veld heen vliegen. ;)

Maar dan het belangrijkste, heb je er last van tijdens het airsoften? Het grappig is, dat ik me dat tegen het einde van de ochtend bedacht. “Hey, ik heb eigenlijk de handschoenen niet gevoeld!” viel me ineens te binnen tussen twee rondes in. Terwijl het review exemplaar ook nog eens maat L was. Het spreekt voor zich dat de handschoenen dan lekker zaten.

Ik heb natuurlijk van vuurstand gewisseld, aan mijn straps gezeten, magazijnen gewisseld, magazijntassen open en dicht gemaakt en de hop-up geregeld afgesteld. Dit kon allemaal prima met de handschoenen. Wat een bijkomend voordeel is, dat je geen last hebt van zaken als brandnetels en dat soort ongein.

ELG-Handschoenen-web

ELG-Handschoenen

Wat de afwerking betreft ziet het er ook allemaal goed uit. Alleen het stiksel bij de anti-slip materiaal zat iets uit de rand waardoor je daar snel een opstaande rand/slijtage krijgt. De rest zag er allemaal goed afgewerkt uit. Natuurlijk is de degelijkheid iets wat je vooral pas kan zien met het gebruiken van de handschoenen, maar de eerste indruk is in ieder geval goed!

De ELG Handschoenen kosten bij Army-Company € 33,- wat enigszins boven aan, in het gemiddelde is, van dit soort handschoenen. Als je de “echte” handschoenen wilt ben je natuurlijk een stuk meer kwijt, maar ik heb hier airsoft handschoenen vergeleken. Zoals alle airsoft producten en shops, varieert de prijs per winkel en merk.

De ELG Handschoenen zaten prima tijdens het skirmen. Dankzij de ventilatie roosters had ik op gegeven zelfs koude vingers (5 graden) dus dus dat betekend dat ze ook met warmere temperaturen goed te dragen moeten zijn. Daarnaast zorgen ze ervoor dat BB's die op je handen aankomen minder pijn doen en heb je geen last meer van prikstruiken als je door het bos aan het rauzen bent.

0
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.